Symposium Palliatieve Zorg voor Verzorgenden: verbinden moet!

01-12-2016

Dinsdag 31 januari 2017 wordt het vijfde Landelijke symposium Palliatieve Zorg voor Verzorgenden gehouden. Verbinding staat centraal tijdens deze dag in congrescentrum de Werelt in Lunteren. De organisatie is in handen van beroepsvereniging Palliactief. Verzorgenden die werkzaam zijn in verpleeg- of verzorgingshuis, thuiszorg of hospice, zijn onmisbaar bij het verzorgen van patiënten in de laatste fase van het leven. Het bieden van deze zorg is niet altijd eenvoudig. Tijdens het symposium wordt in diverse werkvormen, van serieus tot luchtig, aandacht geschonken hoe de zorg aan deze kwetsbare patiënten en hun naasten kan worden verbeterd. 

Onder het motto: ‘Verbinden moet’ krijgt samenwerken met zorgverleners uit andere disciplines speciale aan­dacht. Het programma bestaat uit een openingsvoordracht en vijf workshops waaruit deelnemers er drie kunnen kiezen. Bureau Kwiek zorgt voor een bijzondere afsluiting van het symposium.

  • Workshop 1: Palliatieve zorg bij dementie (Marjolein Verkammen, Integraal Kankercentrum Nederland, IKNL)
  • Workshop 2: Op weg naar een open dialoog over de laatste levensfase (Bert Buizert, stichting Stem)
  • Workshop 3: Samenwerking met familie en vrijwilligers in verpleeg- en verzorgingshuizen (Lobke Lentjes, Markant en Hanneke Heim, Cordaan)
  • Workshop 4: Van betekenis tot het einde (Anne Stael, Coalitie van betekenis tot het einde)
  • Workshop 5: Omgaan met zingevingsvragen en de gave van het luisteren (Pauline van Zaalen, Evean).

Let op: dit symposium stond aanvankelijk op 16 november 2016 op de agenda, maar is verplaatst omdat er op die datum al verschillende andere scholingsactiviteiten en congressen staan gepland. Accreditatie voor dit symposium is aangevraagd en alle deelnemers krijgen na afloop digitaal een bewijs van deelname toegestuurd.

volg ons: