training zorgpad stervensfase

Tijdens deze meerdaagse training maakt u die als projectleider in uw instelling het zorgpad stervensfase gaat implementeren, kennis met het zorgpad. U leert werken met het zorgpad zelf; maar u leert vooral hoe u het zorgpad projectmatig implementeert.

In de laatste dagen van het leven van een patiënt komen alle dimensies van palliatieve zorg intensief samen. Het gaat in deze allerlaatste levensfase niet alleen om het verlichten van fysieke symptomen; er is tevens aandacht voor het beantwoorden van vragen op psychisch, sociaal en existentieel gebied. Voor zorgverleners is het in deze fase niet altijd eenvoudig om de zorg op het juiste moment en op de juiste manier te verlenen. Het zorgpad Stervensfase is hierbij een waardevol hulpmiddel. Gebruik van het instrument draagt bij aan betere symptoomcontrole, vermindert het aantal onnodige interventies en bevordert de interdisciplinaire afstemming.


Gaat u het zorgpad in uw instelling implementeren? Tijdens deze praktische meerdaagse training maakt u kennis met het zorgpad. U leert werken met het zorgpad zelf, maar leert vooral hoe u het zorgpad invoert. U leert dat projectmatig te doen: uw rol als projectleider komt aan bod, maar bijv. ook hoe u invloed uitoefent en omgaat met weerstanden. U leert teamleden die met het instrument gaan werken te scholen en coachen. Want eenduidig gebruik door alle betrokken zorgverleners binnen uw instelling is nodig om een goede kwaliteit van zorg in de laatste levensfase te waarborgen.
 
De training wordt gegeven in 2 dagen. De trainingen worden met ongeveer twee weken ertussen gegeven. Ter voorbereiding ontvangt u na inschrijving een huiswerkopdracht.
 

Dag 1
Kennismaken en leerdoelen verkennen
Het Zorgpad Stervensfase
Communicatievaardigheden
Werken met het Zorgpad Stervensfase
Besluitvorming en symptoomcontrole
Evaluatie en opdracht voor volgende keer     

 

 


Dag 2

Wat is een project?
Rol van projectleider
Invloed uitoefenen
Weerstand en communicatie
Implementeren van het Zorgpad Stervensfase
Website en financiën
Evaluatie en afspraken

 

 
Dag 1: 5 november 2014
Dag 2: 19 november 2014

Beide dagen start de training om 9.00 uur.
 
IKNL-locatie Utrecht, Godebaldkwartier 419.
 
 
€250,- p.p. (inclusief BTW, lunch, trainingsmateriaal, accreditatiekosten)

De training is geaccrediteerd voor verpleegkundigen en opgevoerd in het Kwaliteitsregister V&V met 16 punten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
Monique Ouderland, secretaresse
010 440 5845

volg ons: