Symposium huidtumoren, praktische vaardigheden (INSCHRIJVING GESLOTEN)

Huidkanker komt steeds vaker voor. Huisartsen zien frequenter patiënten met een verdacht vlekje en sturen deze patiënten regelmatiger door naar de dermatoloog. Ook spreken we vaker van zogenaamde anderhalvelijnszorg, of medisch-specialistische consultatie in de huisartsenpraktijk: specialisten die spreekuur houden in de huisartsenpraktijk.

Deze verandering van zorg is bedoeld om het aantal verwijzingen naar de tweedelijn te verminderen én om bepaalde aandoeningen tijdig te signaleren. In juni 2014 organiseerde IKNL het symposium ‘Huidtumoren, focus op diagnostiek en de 1e lijn’, dat duidelijk in een behoefte voorzag. De wens voor een scholing met meer diepgang werd uitgesproken.

Voor wie
Huisartsen en geïnteresseerde dermatologen.

Resultaat
In een groep van maximaal twaalf personen gaat u in de eerste workshop onder leiding van een ervaren dermatoloog aan de slag met diagnostiek van verdachte huidlaesies. Met behulp van een dermatoscoop leert u beschrijven wat u ziet, stelt u een differentiaal diagnose op en bepaalt u wat de volgende stap is: biopsie, excisie of doorverwijzen. U leert een melanoom onderscheiden van goedaardige vlekjes.

 

In de workshop behandeling leert u een biopt nemen: hoe diep moet het biopt zijn, waarop moet u letten, wanneer moet het defect gehecht worden, hoe hecht u? Welke antwoorden kunt u verwachten van de patholoog? Hoe behandelt u, met excisie, cryotherapie, curettage? De avond sluiten we af met een quiz waarin u de opgedane kennis direct kunt testen.

  

 18.00 uur

Ontvangst met catering

 

18.30 uur

Inleiding

 

18.50 uur

Workshop diagnostiek

 

19.50 uur

Pauze

 

20.15 uur

Workshop behandeling

 

21.15 uur

Plenaire quiz

 

21.45 uur

Afsluiting

 

Donderdag 4 juni: maligniteiten

Donderdag 18 juni: pre-maligniteiten

De avonden zijn eventueel losstaand te volgen.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt en u kunt zich niet meer inschrijven voor dit symposium!

 

Sporthallen Zuid

Burgerweeshuispad 54

Amsterdam
Kosten
Aan dit symposium zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Accreditatie
Er is accreditatie aangevraagd voor huisartsen en dermatologen.

Sylvia Blommestein, secretaresse IKNL

088-234 6530 of s.blommestein@iknl.nl

volg ons: