IKNL verzorgt masterclass datamanagement te Amersfoort

16-03-2018
IKNL verzorgt vrijdag 20 april 2018 in samenwerking met het bureau GPC Central (Good Clinical Practice) te Amersfoort de masterclass Datamanagement Basics & Advanced. Deze masterclass is bestemd voor zorgprofessionals en datamanagers die betrokken zij bij het opzetten van klinische studies, ontwikkeling van een eCRF of een database. De masterclass wordt gegeven door Petra Westveer, teamleider van het IKNL-trialbureau. De bijeenkomst bestaat uit twee delen en begint om 09:30 respectievelijk 13:30 uur. De deelnamekosten bedragen 99 euro per dagdeel. 

 

Datamanagement is meer dan het rucksichtslos verzamelen van zoveel mogelijk gegevens. Hoe bepaal je welke gegevens je nodig hebt om je onderzoeksvraag te beantwoorden? Hoe ga je deze gegevens verzamelen en zorg je ervoor dat de kwaliteit van deze gegevens voldoende is? Hoe zet je een goede database op? En wat is nou eigenlijk toegestaan bij dataverzameling? En wat doe je als er iets onverwachts gebeurt? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de masterclass Datamanagement Basics & Advanced.

 

Deel 1 basics: basisprincipes, eCRF-ontwerp en dataverzameling
In het ochtendprogrammakrijgen wordt informatie gegeven over alle facetten van effectief datamanagement. De deelnemers gaan zelf aan de slag met een protocol en bepalen welke gegevens er nodig zijn om de vraagstelling van dit onderzoek te beantwoorden. De training begint met de opzet van het CRF tot het analyseren van de resultaten. Ook komen vragen aan bod, zoals welke risico’s bestaan er rond het verzamelen van data? En welke controles en methoden kun je inzetten om de kwaliteit van data te waarborgen?

 

Deel 1 van de masterclass is gaat vooral over de basisprincipes van datamanagement en is geschikt voor zorgprofessionals die betrokken zijn bij de opzet van een studie, ontwikkeling van een eCRF of database. De training is geschikt voor mensen met geen of beperkte ervaring op het gebied van klinisch datamanagement, maar ook voor meer ervaren datamanagers die op zoek zijn naar meer structuur en inzicht over het hoe en waarom van hun werk. Kosten: 99,- euro excl. BTW

 

Deel 2 advanced: casuïstiek, kwaliteit van data

’s Middags staat in deel 2 het waarborgen van de integriteit en kwaliteit van studie data centraal in ‘weerbarstige praktijksituaties’. Er is veel ruimte om samen met de groep in te gaan op casussen die door de deelnemers worden ingebracht. Aan de orde komen allerlei vragen die artsen en datamanagers kunnen tegenkomen bij klinisch datamanagement, zoals wijzigingen in CRF-ontwerp of problemen bij de dataverzameling.

 

In deel 2 gaat het vooral om het verdiepen en uitwisselen van kennis bij de toepassing van de basisprincipes die tijdens de ochtendsessie aan bod zijn gekomen. Deze sessie is geschikt voor zorgprofessionals met enige praktijkervaring in datamanagement die op zoek zijn naar verdieping en manieren om goed om te gaan met lastige praktijkgevallen. Ervaren datamanagers en mensen die de datamanagement masterclass in de Spring School van 2017 al hebben gevolgd, kunnen zich ook alleen voor deel 2 inschrijven. Kosten: 99,- euro excl. BTW.

 

Inschrijven

Interesse om deel te nemen aan deze masterclass Datamanagement Basics & Advanced? Inschrijven kan via dit

inschrijfformulier.

volg ons: