DCCG en richtlijnwerkgroep evalueren beslisbomen voor darmkanker

29-03-2017
Samen met specialisten op het gebied van darmkanker heeft Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) beslisbomen voor darmkanker (CRC) ontwikkeld. Deze beslisbomen zijn beschikbaar in Oncoguide. In de komende periode wordt de inhoud van de beslisbomen en het gebruik ervan in de praktijk geëvalueerd.

Oncoguide toont beslisbomen voor diagnostiek en behandeling op basis van patiënt- en ziektegegevens. De beslisbomen voor darmkanker zijn een vertaling van de richtlijn Darmkanker uit 2014 en mede vanuit het Academisch Medisch Centrum (AMC) opgezet. De Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG) en de richtlijnwerkgroep evalueren in samenwerking met IKNL de beslisbomen. De eerste resultaten worden in het najaar van 2017 verwacht.

                                                                                    

Implementatie Oncoguide

Vanuit het AMC Oncologisch Centrum wordt Oncoguide in het kader van het project Regionale Oncologienetwerken geïmplementeerd in de regio’s Noord-Holland en Flevoland en de toepassing ervan in de praktijk geëvalueerd. Dit project is een van de initiatieven die de umc’s ondernemen om via de regionale oncologienetwerken te werken aan duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg.


Doorontwikkeling Oncoguide

Oncoguide maakt deel uit van Health RI, de nationale infrastructuur voor personalized medicine & health research en is geclassificeerd als medisch hulpmiddel. In de toekomst komen naast richtlijnen meer bronnen in Oncoguide beschikbaar, zoals gegevens over bijwerkingen van medicijnen, trial-alerts en gevalideerde predictiemodellen voor prognostiek op basis van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).


Download de app of ga naar oncoguide.nl
Oncoguide is te gebruiken via de app op tablet, iPad en de website ‘www.oncoguide.nl’. De app is verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play. Na registratie is het gebruik gratis.Lees ook eerdere berichtgeving op iknl.nl.


 

 

 

volg ons: