Masterclass ‘Kunst van effectief datamanagement’ 19 mei in Amersfoort

21-04-2017
Datamanagement is meer dan het rücksichtslos verzamelen van veel gegevens. Hoe bepaal je als zorgprofessional welke gegevens je nodig hebt om je onderzoeksvraag te beantwoorden? Maar ook: hoe verzamel je gegevens en borg je de kwaliteit van deze data? Op deze en andere vragen geeft Petra Westveer (teamleider datamanagement bij IKNL) vrijdag 19 mei antwoord tijdens de masterclass datamanagement in Amersfoort. Daar komen ook technische vragen aan de orde over bijvoorbeeld passende databasestructuren en wettelijke grenzen aan het verzamelen van data en het uitwisselen van data met andere centra. 

In deze masterclass worden zorgprofessionals wegwijs gemaakt in alle facetten van effectief datamanagement. De deelnemers gaan zelf aan de slag met een protocol en bepalen welke gegevens nodig zijn om de vraagstelling van een voorbeeldonderzoek te beantwoorden. De verzamelde data worden gedurende het onderzoek gevolgd met bijbehorende risicoanalyses. Welke controles en methoden zijn inzetbaar om de kwaliteit van data te waarborgen? 

Aandachtspunten masterclass
Aan de hand van de basisprincipes van datamanagement en een groot aantal praktijkvoorbeelden leren de deelnemers tijdens deze masterclass welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het opzetten en begeleiden van een kwalitatief goede dataverzameling. Dit proces begint bij de opzet van het CRF tot het schrijven van een wetenschappelijk artikel.

De masterclass wordt verzorgd door Petra Westveer (teamleider datamanagement bij het IKNL-trialbureau) en georganiseerd in samenwerking met GCP Central, een trainingsbureau dat gespecialiseerd is in praktijkgerichte trainingen in Good Clinical Practice en klinisch onderzoek. Elk jaar organiseert GCP Central de Spring School; een week met verdiepingssessies en masterclasses geleid door topsprekers.

Doelgroep
Deelname aan deze masterclass is interessant voor alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij de opzet van een studie of bij de ontwikkeling van een eCRF of database, onder wie artsen, promovendi, (junior) onderzoekers, research coördinatoren, verpleegkundigen, monitors, CRAs, projectmanagers en natuurlijk datamanagers. De training vindt plaats op vrijdag 19 mei 2017 van 9:00 tot 12:30 uur bij GCP Central Amersfoort.

Informatie en inschrijven
Deze masterclass is een unieke kans om op een praktische manier meer te leren over de do’s en dont’s rondom klinisch, wetenschappelijke dataverzamelingen. De deelnamekosten bedragen 99,- euro excl. BTW. Meer informatie is te vinden op de website van Spring School. Direct aanmelden kan via dit inschrijfformulier. Of neem contact op met Ingeborg van GCP Central via info@gcpcentral.com of 088-7300 888. 

volg ons: